Rulada de somon afumat cu legume si sos tartar

de Roda in Somon, 30 Iun 2009 | 8744 vizualizari

 

Ador somonul , iar acest preparat este nemaipomenit!

 

INGREDIENTE

  • 4 file de somon afumat,
  • 3 morcovi,
  • 1 praz,
  • 1/2 fenicul,
  • 150g.telina,
  • 1/2 dovlecel,
  • 1 ceapa,
  • 5 castraveciori acri,
  • 2 lingure capere,
  • 2 oua,
  • 1 lingura mustar,
  • 150g.branza de vaci,
  • sare,
  • otet, patrunjel verde,
  • tarhon;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de somon afumat cu legume si sos tartar:

1.Se pun legumele la fiert in apa cu sare.

2.Se fierb 2 oua timp de 9 minute pentru ca galbenusul de ou sa se pastreze foarte galben.Dupa fierbere, se racesc sub jet de apa rece si se curata.

3.Se taie marunt ceapa, castraveciorii,caperele si verdeata:patrunjelul si tarhonul.

4.Legumele fierte-prazul, morcovii, feniculul,telina si dovlecelul- se zdrobesc cu furculita ,se pun intr-un bol si se amesteca cu o lingurita de capere, o lingurita de castraveciori acri si o lingurita de verdeata tocata.

5.Se prepara sosul tartar:galbenusurile de ou se pun intr-un bol,se adauga 1 lingura ceapa tocata,150g.branza dulce,si sare.Se mixeaza totul ,apoi se adauga o lingurita de castraveciori acri, o lingurita de verdeata tocata, o lingurita de capere si 2 linguri otet.Se amesteca bine toate ingredientele.

6.Se pregatesc 4 bucati de folie de aluminiu si pe fiecare se aseaza cate un file de somon afumat.Peste ele se repartizeaza amestecul de legume , se ruleaza, se infasoara in folie si se tin la rece ,in frigider.

7.Inainte de servire, se pune sos tartar in cele 4 farfurii.Se scot ruladele de somon afumat din folie si fiecare se taie in doua, oblic, si se pun cate 2 bucati  peste sos.Se orneaza cu patrunjel verde si se servesc cu un vin alob sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de somon afumat cu legume si sos tartar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pasta de somon afumat